„Grand Pri Italije“ filmu „Doživjeti ljepotu Jahorine“

0

„Grand Pri Italije“ za najbolji turistički kratki spot na 47. međunarodnom festivalu turističkog filma u Lećeu pripao je filmu „Doživjeti ljepotu Jahorine“, snimljenom u produkciji Olimpijskog centra /OC/ Jahorina. Ova prestižna nagrada uručena je direktoru OC Jahorina Branku Koromanu, koji je na ovom festivalu dobio još jedno veliko priznanje, Karijernu nagradu za doprinos razvoju turizma u svijetu, koje se dodjeljuje pod patronatom Ministarstva turizma Italije. Isto priznanje dobili su i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović i direktor Jahorinafesta Mirko Despić.

Direktor OC Jahorina Branko Koroman rekao je da mu je izuzetna čast da primi ovu uglednu nagradu u zemlji iz koje na planinu Jahorinu, čije ljepote prikazuje ovaj film, dolazi veliki broj turista.

„Nadam se da će dobar glas, koji prati OC Jahorina u svijetu, nakon ovog priznanja dobiti novi zamah ne samo u Italiji nego, zahvaljujući međunarodnom ugledu koji nosi ova nagrada, i širom svijeta“, rekao je Koroman u telefonskoj izjavi Srni iz Lećea.

Na ceremoniji dodjele nagrada, mnogobrojni ugledni gosti su prisustvovali bratimljenju dva festivala, „Jahorinafest“, koji se održava na Palama i festivala „Grand Pri Italije“ u Lećeu.

Povelju o bratimljenju potpisali su direktori Festivala Antonio Konti i Mirko Despić, koji je tom prilikom rekao da je danas u Lećeu veliki dan za filmsku produkciju u BiH, te je i sam čin bratimljenja dva festivala utoliko značajniji.

„Nadam se da će slavljenje filma biti povod za razvijanje još sadržajnijih veza sada već bratskih festivala, kao i Istočnog Sarajeva i Leća kao gradova“, rekao je Despić u telefonskoj izjavi Srni.

Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma „Jahorinafest 2011“ biće održan od 29. septembra do 2. oktobra na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare