„Fis kup Jahorina 2014“ uvertira za „Evropa Kup 2015“

0

„Fis kup Jahorina 2014“ biće održan 5. i 6. marta na Jahorini, a očekuje se dolazak 50 do 70 takmičara iz 15 zemalja, rečeno je danas na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora takmičenja, održanoj na Jahorini.


Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, koja je izrazila nadu da će takmičenje biti uspješno održano kao i prethodnih godina, te da će sniježni uslovi omogućiti nesmetanu smučarsku trku.

„Riječ je o značajnom sportskom događaju koji predstavlja uvertiru za „Evropa Kup 2015“ i „Zimsku olimpijadu za mlade 2017″. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske daje svake godine znatna sredstva za održavanje Fis Kupa na Jahorini, te je ove godine, kao i prošle, za tu namjenu izdvojilo 30.000 KM“, rekla je Tešanovićeva Srni.

Predsjednik Ski kluba „Jahorina“ Radenko Pekić rekao je Srni da je staza „Prača“ osnježena sasvim dovoljno za normalno održavanje trke i da organizatori očekuju iste ili čak bolje uslove za takmičenje od trenutnih.

„Napravljeno je dovoljno vještačkog snijega koji je pomiješan sa prirodnim, te koji će izdržati cijeli ovaj mjesec, a očekujemo i pad temperature i snježne padavine“, naveo je Pekić.

Na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora takmičenja „Fis kup Jahorina 2014“ izabrani su i potpredsjednici Odbora, a organizator takmičenja je Ski klub „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare