„Čučkova knjiga“ i povelja uručeni Vesni Đukanović

0

HAN PIJESAK – Dodjelom „Čučkove knjige“ ovogodišnjem laureatu Vesni Đukanović za zbirku kratkih priča „Radost žute lubenice“ večeras su završeni deveti „Čučkovi književni susreti“ u Han Pijesku.Knjiga „Radost žute lubenice“ je zbirka kratkih priča koja govori o Vojvođanima i o svim ljudima koji su živjeli na teritoriji bivše Jugoslavije, o njihovim moralnim vrijednostima i životu.

„Velika je radost dobiti priznanje koje nosi ime velikog pesnika. Velika je radost kada se u prozi prepozna poezija“, rekla je Đukanovićeva novinarima.

Pjesnik Nenad Grujičić iz Novog Sada besjedio je o Čučku i njegovom učešću na čuvenoj pjesničkoj manifestaciji „Brankovo kolo“ 1990. godine, dok je
književnik Zoran Kostić iz Banjaluke govorio „Slovo o Čučku“ na osnovu sjećanja o prijatelju sa kojim je često razgovarao o odnosu prema životu i kulturi.

„Čučkovi književni susreti“ počeli su polaganjem cvijeća na grob Branka Čučka u Han Pijesku.

U okviru „Čučkovog podneva“ u Han Pijesku su predstavljeni roman „Vladika slava mu i milost“ Željka Pržulja, zbirka pjesama „Ispovest ludaka“ Gorana Vračara i knjiga „Radost žute lubenice“.

Pozorišna predstava „Terapija“, pripremana po tekstu „Nemreš pobjeć od nedjelje“ autora Tene Štifančić, a u režiji Belinde Božičković i Duška Stanivuka, odigrana je u Domu kulture.

Deveti „Čučkovi književni susreti“ završeni su nastupom pjesnika Anđelka Jeremića, Milanka Borovčanina, Gorana Vračara, Željka Pržulja, Milenka Jevđevića, Slobodanke Nikšić i Valentine Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments