„Bubamara“ u novom ruhu

0

Dječiji centar „Bubamara“ na Palama će, nakon obnove objekta u koju je uloženo oko 40.000 KM, pružiti bolje uslove za boravak mališana, izjavila je Srni direktor „Bubamare“ Slavka Brezo.

Brezo je rekla da su sredstva utrošena u postavljanje zaštitne ograde, farbanje fasada i prozora, uređenje sponog igrališnog prostora i staza, dodavši da su obnovu realizovali Ambasada SAD u BiH-Kancelarija za odbrambenu saradnju /ODC/, Evropska komanda Američkih snaga, te Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

„Projekat obnove vrtića finansijskim sredstvima je podržala Ambasada SAD u BiH, dok su pripadnici Inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH izvršili sve potrebne radove na vrtićima“, kaže Brezo.

Ona je istakla da će večeras u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ organizovati proslavu krsne slave vrtića – Nikoljdan, uz prigodan program koji su pripremili mališani, nakon čega će uslijediti podjela paketića.

Prema njenim riječima, svečanost su organizovali u „Pekiju“ jer ove godine na radost svih imaju veliki broj djece.

Brezo je naglasila da su, u saradnji sa edukativnim centrom „Big Ben“ i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Pale, pokrenuli i humanitarnu akciju „Jedna igračka za jedan osmijeh“, tokom koje će djeca donositi igračke i školski pribor koji će, povodom novogodišnjih praznika, biti podjeljeni djeci iz socijalno ugroženih porodica.

„Dragi naši mali ljudi, velikog srca, hajde da zajedno uljepšamo predstojeće praznike našim drugarima. Ako imate igračku, koju bi rado poklonili, proslijedite je nekome kome će ona izmamiti osmijeh na licu“, rekla je Brezo i podsjetila da akcija traje do 20. decembra.

Ona je naglasila da će prikupljene igračke predati Crvenom krstu Pale, koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad napraviti spisak djece kojoj će biti uručeni pokloni.

Brezo je naglasila da će i 24. decembra na paljanskom šetalištu organizovati akciju prikupljanja igračaka uz prigodan zabavno-kulturni program.

Prema njenim riječima, tada će u saradnji sa edukativnim centrom „Big Ben“ i paljanskim Moto klubom organizovati i igru „Potraga za Djeda Mrazom“, dok će za djecu i roditelje obezbijediti prigodne poklone.

Ona je pozvala djecu i roditelje da im se pridruže i da uživaju u dobroj zabavi i druženju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare