„Boksit“ pomaže organizaciju slijepih

0

VLASENICA – Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidnih u Vlasenici Kompanija „Boksti“ iz Milića donirala je 2.000 KM, kao vid podrške radu te organizacije.

Predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih Milenko Jović rekao je Srni da se ova organizacija nedavno obratila milićkoj Kompaniji sa molbom da joj pruži finansijsku pomoć, koja će namjenski biti upotrebljena za aktivnosti povodom predstojećeg međunarodnog Dana žena.

„Namjeravamo da našim članicama, slijepom ženama i djevojkama, kojih je u organizaciji 24, obezbijedimo odgovarajuće poklone povodom Dana žena. To neće biti buketi cvijeća i parfemi, već ono što je njima, u svakom slučaju, potrebnije, a to su paketi sa namirnicama i higijenskim sredstvima“, rekao je Jović.

Predsjednik Milenko Jović dodao je da je „Boksitova“ donacija jedina koju je ova organizacija dobila od početka ove godine.

Organizacija okuplja više od 50 članova u opštinama Vlasenica, Milići, Han Pijesak i Šekovići, no budžetska podrška tih opština radu organizacije, veoma je skromna.

„Da nije bilo podrške Kompanije `Boksit` vjerovatno bi morali zaključati kancelariju i ne bi više radili“, kaže Jović.

Organizacija djeluje u okviru Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske.

Zadatak joj je da okuplja slijepa i slabovidna lica s ciljem pružanja materijalne i socijalne podrške, organizuje kulturne, zabavne i sportske aktivnosti, te utiče na poboljšanje statusa te kategorije invalida u društvu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare