„Boksitove“ skanije na evropskim drumovima

0

MILIĆI – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Stevo Mirjanić prisustvovao je danas u Milićima puštanju u rad 10 kamiona poznate svjetske marke „skanija“, kupljene za potrebe Sektora „Saobraćaj“ u Kompaniji „Boksit“.

Investicija je vrijedna više od 2.135.000 KM, a u okviru ovog programa biće zaposleno, direktno ili indirektno 30 radnika, rekao je izvršni direktor u Sektoru „Saobraćaj“ Kompanije „Boksit“ Radovan Višković, koji je potom radnicima uručio ključeve od novih „skanija“.

Puštajući u rad nova savremena vozila, Višković je rekao da Sektor danas raspolaže sa više do 120 vozila raznih vrsta i namjena, sa 7.200 metara kvadratnih zatvorenog prostora za održavanje, popravku, servisiranje, sertifikaciju, protektiranje guma, tehnički pregled svih vrsta vozila, kao i 5.000 metara kvadratnih garažnog i manipulativnog prostora.

„Vrijeme je potvrdilo ispravnost naše orijentacije da izađemo na evropsko tržište i sa deset novih kamiona „skanija“, koje danas uključujemo u rad, postajemo siguran partner na svjetskom tržištu i lider u prevozu na ovim prostorima“, rekao je Višković.

On je dodao da kamioni „Boksitovog“ teretnog transporta godišnje prevezu više od dva miliona tona rasutog i komadnog tereta, kao i šest miliona litara tečnih goriva i druge robe.

Kamioni-šleperi, sa licencama za međunarodni prevoz, posjeduju dozvole Evropske konferencije ministara za saobraćaj /CEMT/, i imaju „eko-tri“, „eko-pet“ i „eko-šest“ motore, rekao je Višković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare