„Bazar“ za razmjenu knjiga iz lične biblioteke

0

ZVORNIK – Narodna biblioteka i muzejska zbirka Zvornik organizovala je danas „Bazar“ na kome su sugrađani mogli da razmjenjuju knjige iz svojih ličnih biblioteka, a učenici da se upoznaju sa sadržajima koje im ova ustanova nudi tokom raspusta.
Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović najavila je da će ovakav događaj biti organizovan više puta ovog ljeta.

„Na kraju smo još jedne školske godine u kojoj su naši školarci bili vrijedni, radujući se zasluženo raspustu koji provode na različite načine, pa je zato Narodna biblioteka odlučila da ih pozove na `Bazar` i da im predstavi sve one sadržaje koje biblioteka nudi tokom ljetnog raspusta“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da su učenicima predstavljene sve radionice, igraonice, pričaonice i ostali edukativni i zabavni sadržaji koje Bilblioteka nudi tokom ljeta i dodala da je u okviru „Bazara“ organizovana razmjena knjiga, prije svega udžbenika, ali i drugih naslova za koje sugrađani smatraju da im više neće trebati, dok će nekome svakako biti od koristi.

Stjepanovićeva je pozvala učenike da od danas pa do druge polovine avgusta razmjenjuju udžbenike i da ih, ukoliko su u mogućnosti, poklanjaju drugarima koji su lošijeg materijalnog stanja.

Dragan Petrović, koji je završio Pedagoški fakultet i pohađa master studije, jedan je od volontera u Narodnoj biblioteci, gdje se prijavio sa željom da mijenjaju svijest kod ljudi i da ih animiraju da budu redovni čitaoci.

„I ovaj `Bazar` organizovan je sa tim ciljem, a akcenat je stavljen na najmlađe jer smatramo da je to najbitniji period za shvatanje da je čitanje jedna od bitnijih stvari u životu i da, na neki način, zavole biblioteku i knjigu“, rekao je Petrović i dodao da su dosadašnje radionice dale efekte i da će u narednom periodu biti još posjećenije.

Penzioner Janko Mikić iz Zvornika veoma se obradovao jednom ovakvom događaju kakav je „Bazar“, ističući da je ovo odlična ideja Narodne biblioteke.

„Donio sam knjige engleskog, njemačkog, češkog, španskog i ruskog jezika, imam stari bonton, knjigu naučne fantastike, sportske literature, narodnog humora i drugu literaturu i mislim da bi svako mogao nešto da nađe za sebe“, rekao je Mikić.

Ističući da je knjiga najveće bogatstvo koju ništa ne može zamijeniti, Mikić je rekao da je knjige donio na razmjenu i da će dolaziti i dalje na „Bazare“ Narodne biblioteke.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare