Putevi prohodni – vozači oprez zbog utabanog snijega na kolovozu

3
Arhivska fotografija

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije prohodni su, iako je snijeg intenzivno padao cijelu noć, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.

„Snijeg pada velikim intenzitetom što usporava rad naših ekipa na terenu. Naši timovi za čišćenje puteva još od sinoć su `pokrili` sve dionice, ali molimo vozače za oprez i razumijevanje, s obzirom da na kolovozu ima još utabanog snijega koji treba da uklonimo, a cestu pospemo abrazivnim materijalom“, rekao je Bulošćić.

On je dodao da su oba pravca iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva prema Jahorini prohodna za sva vozila.

Prema njegovim riječima, abrazivnog materijala za posipanje puteva ima dovoljno.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj regiji, i to od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, od Vardišta do Čajniča itd, a među prvim prioritetima nalaze se oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica iznosi oko 600 kilometara

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Putevi prohodni. Pa ljudi, nije pao metar snijega već par centimetara i već je problem. Ta so iz Egipta što ste nabavili slabo otapa snijeg, uzmite domaće 🙂

Po lokalnim putevima nema ni te soli iz Egipta. Putevi pretvoreni u ledene piste, pa ko živ ko mrtav. Bezobrazluk, kad se tiče održavanja lokalnih puteva je prevršio svaku mjeru! A podobra cifra se odvoji u budžetu svake godine u tu svrhu, Tu se opere i najviše para, jer ne potroše ni 3% za održavanje. Ostalo pojela maca…

Sve je bolje od šodera. Auto mi je NAGRDJENO. Hauba izubijana ko da vozim po kamenolomu.