Putevi prohodni, snijeg usporava saobraćaj

0
Putevi prohodni, snijeg usporava saobraćaj

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali odvijanje saobraćaja otežava snijeg, posebno na prevojima Han Poged, Crni vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj, saopšteno je iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han Pogled visina snijega je 65 centimetara, temperatura vazduha minus 11 stepeni Celzijusovih, a mogući su i odroni.

Visina snijega na prevoju Kaštelj je 50 centimetara, sa temperaturom vazduha minus sedam, dok je visina snijega na Crnom vrhu 15 centimetara sa temperaturom vazduha minus sedam stepeni Celzijusovih.

Na ostalim putnim pravcima birčanske regije ima ugaženog snijega pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Sve kipe „Zvornikputeva“ su terenu, čiste snijeg i posipaju abrazivni materijal.

Na cijeloj oblasti koju pokrivaju „Zvornikputevi“ i dalje pada snijeg slabog intenzitata, ali nema zastoja u saobraćaju, dok su na nekim dionicama mogući odroni.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, te apeluju na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima i na mjestima gdje su mogući odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, u Karakaju i Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments