Putevi odblokirani, Josipović i Tadić stigli na Jahorinu

0

Danas su putevi koji vode prema Palama i Jahorini iz Sarajeva bili blokirani. Policija RS je kontrolisala sve saobraćajnice.


Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo preduzeo je sve mjere, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i ostalim policijskim agencijama, da bi neformalni sastanak lidera BiH, Srbije i Hrvatske sutra na Jahorini protekao bez problema, rekla je Srni portparolka Centra Danka Tešić.

Protokolom je predviđeno da predsjednici Srbije i Hrvatske sa članovima Predsjedništva BiH, tokom trodnevnog boravka na Jahorini, razgledaju ovu olimpijsku planinu.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović večeras će biti domaćini svečane večere organizovane u čast predsjednika Srbije Borisa Tadića i Hrvatske Ive Josipovića, koji su učesnici neformalnog trilateralnog sastanka na Jahorini.

Najavljene teme razgovara su koordinacija aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, zajedničko apliciranje za fondove EU za prekograničnu saradnju, međusobno zastupanje u konzularnim stvarima u trećim državama, pripremama za promjenu graničnog režima i zajedničke kandidature za sportska dešavanja, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.palelive.com / Srna)


Delegacije Srbije i Hrvatske, koje predvode predsjednici Boris Tadić i Ivo Josipović večeras su stigle u hotel Termag na Jahorini, gdje će biti priređena svečana večera.


Proteklih dana, planina je dodatno sređena, putevi su očišćeni, kako bi sve bilo spremno za dobrodošlicu.


Na Jahorini vladaju velike mjere bezbjednosti. Policija je na svakom koraku i nadgleda sva dešavanja na planini. Prije nekoliko trenutaka je stiglo vozilo hitne pomoći i pauk.


Sva dešavanja na Jahorini, pratite na našem portalu…

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare