Put neprohodan do 12 sela

0

Do 12 sela na područiju opštine Pale put nije prohodan za saobraćaj, zbog čega je 150 kuća ili oko 500 stanovnika odsječeno od ostatka opštine, rekao je Srni načelnik Štaba Civilne zaštite Pale Dragan Elek. “Trenutno smo najviše angažovani u tim selima. Ima slučajeva gdje se ne može prići ni pješke, ali se nadamo da će u toku dana ili sutra ta situacija biti riješena“, istakao je Elek.

Prema njegovim riječima, u mjestima gdje pripadnici Štaba Civilne zaštite Pale nisu mogli prići vozilom dostavljani su paketi sa hranom uz pomoć helikoptera.

“Manji je problem kod seljaka koji su se obezbijedili sa ogrevom, hranom i lijekovima, ali su problem vikendice u okolini Trebevića gdje su ljudi ostali zatečeni. U određenim vikendicama nismo mogli helikopterima dostaviti pakete sa hranom zbog šume, pa su pripadnici Gorske službe dostavljala pakete pješke“, naglasio je Elek.

On je napomenuo da je trenutno 21 mašina uključena u čišćenje puteva, dodajući da je problem što mašine ne mogu da očiste sve u jednom potezu, nego se vraćaju, pa se onda vrši zamjena mašina.

Elek je rekao da problem predstavlja i nestanak električne energije, koje trenutno nema u regiji Podgraba, kao i nestajanje vode u Palama, Mokrom i Brezovicama.

On je apelovao na sve građane da budu strpljivi, da shvate ozbiljnost situacije, te da ne zovu Štab civilne zaštite Pale zbog problema koji nisu hitni.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare