Pušten u rad novoizgrađeni vodovodni sistem u Kleku

0

ISTOČNO SARAJEVO – U naselju Klek u Istočnom Novom Sarajevu u rad je pušten novoizgrađeni vodovodni sistem Tilava – Klek, čime je riješen problem snadbijevanja vodom četrdesetak domaćinstava.

Izgradnja sistema finansirana je iz opštinskog budžeta sa oko 113.000 KM. Napravljen je cjevovod od skoro tri kilometra dužine, a kapacitet rezervoara je 60 metara kubnih.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, koji je svečano pustio sistem u rad, rekao je da sada treba riješiti i problem vodosnabdijevanja jednog dijela stanovnika u Gornjem Kleku, što će pokušati u saradnji sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija“.

Prema njegovim riječima, cilj je da u naredne dvije godine u ovom dijelu mjesne zajednice bude riješen problem vodosnabdijevanja svakog stanovnika da bi nesmetano mogli da funkcionišu i bave se poljoprivedom, za koju ovo područje ima potencijal.

Đosić je napomenuo da je izgradnja vodosistema u Kleku završena prije roka, a da je u toku i izgradnja igrališta u naselju Toplik, koje bi trebalo da bude završeno u narednih 20 dana. Vrijednost tog projekta je 65.000 KM.

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ iz Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić istakao je veliki značaj izgradnje vodosistema u Kleku, koji je predstavljao veliki problem, posebno ljeti kada su cisterne morale da dovoze vodu.

„Koliki su oni imali problem zbog nedostatka vodovoda govori činjenica da su prije početka izgradnje vodovoda stanovnici počeli da se prijavljuju za priključak vode u njihova domaćinstva“, istakao je Katić.

Mještanin Kleka Željko Arsenovski zahvalio je za efikasno završen projekat koji će im olakšati život, jer vodu više ne moraju da donose u flašama i kanisterima sa lokalnih izvora.

Od infrastrukturnih problema na području opštine Istočno Novo Sarajevo, nedavno je riješeno vodosnabdijevanja 15-tak kuća u naselju Uzonjice u Mjesnoj zajednici Toplik, a u toku je i gradnja kanalizacionog kolektora u Mjesnoj zajednici Miljevići. Planirana je i izrada projektne dokumentacije za kanalizacioni kolektor u naselju Katića Brdo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments