Pun kapacitet grijanja od 15. oktobra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sezona grijanja na području opštine Istočno Novo Sarajevo u punom kapacitetu zvanično će početi 15. oktobra, potvrđeno je Srni u preduzeću „Toplana“, koje posluje na području ove lokalne zajednice.
Direktor „Toplane“ Dragan Janković rekao je da će do tada biti vršene „tople probe“, radi provjere izvršenog remonta cjevovoda i rekonstrukcije podstanica, koje se inače obavljaju van sezone grijanja.

„Toplana“ zagrijava Dom zdravlja Istočno Sarajevo, Srednjoškolski centar, Policijsku stanicu Istočno Sarajevo, Agenciju za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, zgradu opštine Istočno Novo Sarajevo i Kulturni centar, a očekuje se da će do kraja oktobra biti priključen još jedan stambeni objekat.

Janković kaže da su u odnosu na prošlu godinu cijene grijanja poslovnih prostora smanjene za dva odsto, a za školu 1,7 odsto. „Cijena grijanja poslovnog prostora za šest mjeseci iznosi 6,90 KM, za školstvo 5,50 KM, a za stambeni prostor tri KM. U ove cijene nije uračunat PDV“, naveo je Janković.

„Toplana“, koja koristi mazut, trenutno ima zalihe za dvadesetak dana.

Janković kaže da će dug koji prema dobavljaču „CD Invest“ sa Pala u iznosu od 24.000 KM nastojati da izmire naplatom potraživanja od dužnika.

Takođe, Gradska toplana Pale izvršila je sve neophodne pripreme za predstojeću sezonu grijanja koja će, prema najavama, početi 15. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare