Publika uživala u defileu mažoretkinja

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Mažoretkinje iz Herceg Novog nastupile su u okviru kulturno-zabavne manifestacije „LJeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022“.

Mažoretkinje iz sastava Gradske muzike Herceg Novog upriličile su defile u novoj sportskoj dvorani, gdje je potom odigran turnir u basketu tri na tri.

Kristina Vlajović iz sastava mažoretkinja zahvalila je rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo na pozivu da učestvuju na ovoj manifestaciji, čime su, kako kaže, pokazali da prepoznaju njihovu vrijednost.

„Ovdje su nas dočekali divno, interakcija sa publikom je bila prelijepa“, navela je Vlajovićeva i dodala da im čast da se predstave publici na ovom području.

U okviru manifestacije „LJeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022“ glumci Studija za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju „Teatrolog“ iz Istočnog Sarajeva izveli su sinoć u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo predstavu „Smrt i Bojana“.

Predstava je rađena po komadu Zorana Todorovića, a bavi se problemima koji oduvijek prate ljude i njihove sudbine, kao što je suočavanje sa činom osvete, ali i oprosta, tuđeg i vlastitog.

Kada je riječ o sportskom dijelu manifestacije, ekipa „Forenzika“ sa Sokoca pobjednik je turnira u basketu tri na tri u seniorskoj konkurenciji, koji je okupio 10 ekipa iz Sarajevsko-romanijske regije, te iz Trebinja i Bijeljine.

U okviru manifestacije „LJeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022“ sutra u 18.00 časova književnim susretom Vlade Arsića i Nenada Milkića na Trgu Srbije, trebalo bi da bude otvoren Sajam knjige, koji će trajati do srijede, 17. avgusta.

Sajam knjige organizuje Matična biblioteka Istočno Sarajevo pod pokroviteljstvom opštine Istočno Novo Sarajevo.

Manifestacija „LJeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022“ traje do 27. avgusta, tokom koje je predviđen bogat kulturno-zabavni, muzički i sportski program za sve generacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare