Prvo tromjesečje obilježeno i angažovanjem na suzbijanju epidemije

0

ZVORNIK – Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je danas da je krajem prvog tromjesečja ove godine rad policije u određenoj mjeri obilježila i pojava virusa korona.

Vasiljević je na konferenciji za novinare rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Repulike Srpske, a samim tim i ova policijska uprava, ispunjava zadatke iz svoje nadležnosti nakon uvođenja mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije, što se, prije svega, odnosi na kontrolu poštovanja policijskog časa, kontrolu ljudi, karantina i drugih zadataka za koje je nadležna policija.

„Policijska uprava Zvornik učestvuje i prati i aktivnosti zvorničkog Štaba za vanredne situacije i rad štabova svih lokalnih zajednica na području ove uprave i u skladu sa zakonom preduzima odgovorajuće mjere i radnje s ciljem pružanja pomoći i saradnje sa nadležnim štabovima i njihovim službama kako bi se što uspješnije stavilo pod kontrolu širenje virusa korona“, rekao je Vasiljević.

Vasiljević je naveo da je od 13. marta do 13. aprila policija izdala 93 prekršajna naloga koji se odnose na nepoštovanje policijskog časa, kao i zabrane kretanja izvan svog mjesta prebivališta u dane propisane zaljučkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je naglasio da je u protekla tri mjeseca evidentirano 91 lice za koje se sumnja da su ilegalno prešla granicu sa Srbijom, navodeći da je primijetno da je sa pojavom virusa korona smanjen priliv ilegalnih migranata na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik.

Vasiljević je istakao da će zvornička Policijska uprava nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u pogledu sankcionisanja lica koja ne poštuju policijski čas, kao i mjere ograničenja kretanja, a sve radi kontrole i suzbijanja širenja virusne pandemije.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da su u prvom ovogodišnjem tromjesečju na području Policijske uprave Zvornik evidentirane 134 saobraćajne nezgode, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 14 saobraćajnih nezgoda ili 11,7 odsto.

„Od ukupno 134 saobraćajne nezgode, 33 su sa povrijeđenim licima, od kojih je šest sa teško i 27 sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo saobraćajnih nesreća sa poginulim licima“, rekao je Erkić i dodao da je bio i 101 saobraćajni udes sa materijalnom štetom.

Prema njegovim riječima, u prva tri mjeseca policija je kontrolisala 3.033 vozača i vozila, evidentirala 2.648 prekršaja i izdala 2.534 prekršajna naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 48 vozila i 167 vozača, od kojih 114 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola, kao i tri vozača zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava.

Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brzina koja nije prilagođena uslovima puta, dok je subota dan kada se dogodi najviše saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet Srpko Milošević rekao je da je u posmatranom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 156 krivičnih djela, što je blagi porast u odnosu na isti period prošle godine kada su izvršena 143 krivična djela.

„Zbog izvršenja ovh krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 139 izvještaja protiv 141 lica, od kojih je 49 lica koja su povratnici u vršenju krivičnih djela“, rekao je Milošević.

Milošević je naglasio da su u strukturi krivičnih djela najbrojnija ona iz opšteg kriminaliteta kojih je bilo 139, dok je evidentrano 10 krivičnih djela iz oblasti droge, četiri krivična djela iz obasti privrednog kriminaliteta i dva iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare