Prvo mjesto Osnovnoj školi „Srbija“

2

Na republičkom kviz-takmičenju mladih iz poznavanja pokreta Crvenog krsta, koje je danas održano na Palama, najbolje znanje pokazala je ekipa paljanske Osnovne škole /OŠ/ „Srbija“ koja je nagrađena desetodnevnim boravkom u Bečićima.

Pobjednička ekipa na desetodnevni boravak na more odlazi posredstvom Fonda za dječiji zaštitu Republike Srpske.

Drugo mjesto, u konkurenciji devet ekipa iz Republike Srpske, pripalo je ekipi OŠ „Danilo Borković“ iz Gradiške, a treće OŠ „Jovan Dučić“ iz Gornje Lamovite, kod Prijedora.

Na takmičenju su učestvovale i ekipe osnovnih škola „Petar Kočić“ iz Mrkonjić Grada, „Nikola Tesla“ iz Dervente, „Sveti Sava“ iz Lopara, „Petar Kočić“ iz Kozluka kod Zvornika, „Veselin Masleša“ iz Foče i „Sveti Sava“ iz Gacka.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je novinarima da su na republičko takmičenje došli učenici koji su na takmičenjima u svojim školama, opštinama i regijama bili najbolje ekipe.

„Na takmičenju uvijek imamo i rezervna pitanja, jer nikada nemamo pobjednika u prvom i drugom krugu. To je znak da djeca rade i vole Crveni krst“, navodi Mihajlović.

On je poručio da roditelji treba da budu srećni, jer se njihova djeca u Crvenom krstu vaspitavaju u duhu humanosti.

Mihajlović ističe da Crveni krst, kao jedna od najvažnijih humanitarnih organizacija u svijetu sa mnogo članova, nastoji da u svoje članstvo primi mlade od najranijeg uzrasta, pa čak i od predškolskih dana.

On je najavio republičko takmičenje iz programa upozoravanja na opasnost od mina koje će biti održano 15. decembra na Palama.

(www.palelive.com / Srna / M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast curama na pobjedi, zasluzeno su pobjedile nacelnik bi mogao pokloniti dzeparac kad su vec dobile more od CK

Svakako ih neko iz opstine treba primiti i cestitati.