Prvi vodovod za selo Kazmerići

0

SOKOLAC – Izgradnja dijela vododova u dužini 2.247 metara za sokolačko selo Kazmerići biće finansirana donacijom Vlade Srbije od 58.460 KM, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Načelnik ovog odjeljenja Mitar Pržulj kaže da su radovi na izradi sekundarne mreže počeli juče i biće završeni do kraja avgusta ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Prema njegovim riječima, ovaj dio sistema sekundarne vodovodne mreže realizuje se u okviru druge komponente velikog projekta „Snabdijevanje vodom i kanalizacija opštine Sokolac“, za koji je ranije izgrađen primarni vod ukupne dužine 8.000 metara sa vodovoda Bioštica od prigradskog naselja Brezjak do sela Kula, na Glasinačkom polju.

Proizvođač mlijeka iz sela Kazmerići Milomir Zoranović rekao je Srni da će područje Kazmerića i nekoliko zaselaka prvi put u istoriji dobiti vodu iz vodovoda.

Zoranović, koji je kao ratni vojni invalid iz proteklog rata prije dvadesetak godina odlučio da ostane na svom imanju u Kazmerićima i bavi se proizvodnjom mlijeka, kaže da mu je poseban problem predstavljao nedostatak vodovoda u selu, pa je vodu dovozio traktorom sa jednog od udaljenih izvora i bunara.

„Zato je izgradnja vodovoda za Kazmeriće spas za moju i druge porodice“, kaže ovaj domaćin, koji je svako jutro sirovo mlijeko morao da vozi po šest kilometara do prve otkupne stanice, jer otkupljivač nije mogao dolaziti na njegovo imanje dijelom zbog lošeg makadamskog puta koji vodi od susjednih Pavičića do njegove kuće.

Izvođač radova je sokolačko preduzeće „Rajak VoB“.

„Riječ je o prvom lotu projekta kojim je obuhvaćena izgradnja sekundarnog voda od Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima do sela Kazmerići i zaselaka Mačari i Bjekovići, što iziskuje puno posla zbog konfiguracije terena“, rekao je direktor ovog preduzeća Duško Rajak.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare