Prvi upisni rok za brucoše od 21. do 26. juna

0

Prvi upisni rok u prvu godinu studija prvog ciklusa na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i visokim školama u Prijedoru i Trebinju trajaće od 21. do 26. juna, a prijem dokumenata vršiće se svaki dan. Konkurs za upis brucoša u školsku 2010/2011. godinu raspisan je juče, a polaganje prijemnog ispita na većini fakulteta obaviće se 29. juna, piše danas „Glas Srpske“.

Različite termine prijemnog ispita imaće Medicinski fakultet, Akademija umjetnosti, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i Fakultet političkih nauka na Univerzitetu u Banjaluci, rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do 3. jula do 14 časova, a upis primljenih studenata vršiće se od 5. do 9. jula. Drugi upisni rok biće organizovan od 30. avgusta do 3. septembra u visokoškolskim ustanovama koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Na banjalučkom Univerzitetu planiran je upis 3 399 studenata, u Istočnom Sarajevu 3 133 studenta, na Visokoj medicinskoj školi u Prijedoru 120 i na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo u Trebinju 55 studenata.

Visina školarine u školskoj 2010/2011. godini na svim fakultetima iznosiće 440 KM, osim na medicinskim, gdje će biti 660 KM i na Akademiji umjetnosti od 660 do 1.500 KM.

Plaćanja školarine biće oslobođena djeca poginulih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske, ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije i invalida od prve do pete kategorije.

Djeca RVI od treće do šeste kategorije, socijalno ugrožena lica i studenti iz porodica sa dva ili više studenata plaćaće 50 odsto troškova upisa.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare