Prvi sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2012” 26. i 27. septembra

0

Nevladina organizacija “Novi biznis” agencija za razvoj i zapošljavanje Pale organizator je Prvog međunarodnog sajam poljoprivrede i turizma “Pale 2012”, koji će biti održan 26. i 27. septembra u poslovnom centru “Stanišić” na Palama. Direktor ove nevladine organizacije Petar Marinković rekao je Srni da je cilj ovog dvodnevnog skupa pružanje prilike uspješnim proizvođačima u poljoprivredi i organizovanju turizma da se predstave i motivišu sve one koji žele da se bave nekom od ponuđenih djelatnosti kako bi se bolje iskoristili raspoloživi resursi i smanjila nezaposlenost.

“Budućnost Republike Srpske je u stvaranju nove vrijednosti, a `Novi biznis` daje prednost proizvodnji i zato nam je važan svaki uspješni proizvođač”, poručio je Marinković.

On je izrazio očekivanje da će se pozivu za učešće na sajmu odazvati oko 50 izlagača iz Srbije, Crne Gore i BiH.

“`Novi biznis` agencija za razvoj i zapošljavanje Pale u saradnji sa institucijama Srpske, BiH, EU fondovima, bankama i drugim zainteresovanim za ulaganje u razvoj privrede i zapošljavanja u Srpskoj, izrađuje biznis planove i projekte koji imaju realne uslove za realizaciju, a jedan od naših programa jeste i održavanje sajmova”, rekao je Marinković.

Marinković je naglasio da bi sajam trebalo da otvori predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić.

Suorganizator sajma je Privredna komora Republike Srpske – područna komora Istočno Sarajevo, a medijski pokrovitelji su Novinska agencija Republike Srpske “SRNA” i Televizija OSM.

Otvaranje sajma planirano je za 26. septembar u 11.00 časova.

Prema Programu sajma, osim okruglog stola o temi “Ruralni razvoj”, u planu su i stručna predavanja i prezentacije iz oblasti poljoprivrede, odnosno o organskoj proizvodnji i mineralima.

Drugi dan ovog skupa biće obilježen stručnim predavanjima iz oblasti turizma i obnovljive energije, dodjelom priznanja najuspješnijim proizvođačima i uručivanjem zahvalnica za podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta.

Zatvaranje sajma planirano je za 27. septembar u 18.00 časova.

Prijava za izlagače

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments