Prvi put 3D projekcije filmova

0

ZVORNIK – U Zvorniku će ove sedmice prvi put biti prikazan film u “3D” tehnologiji – “Carstvo velikog Oza”, po knjizi “Čarobnjak iz Oza”, najavio je vršilac dužnosti direktora zvorničkog Doma omladine Dušan Petrović.

On je rekao novinarima da će ovaj film, u saradnji sa “Oskar filmom” iz Banjaluke, biti prikazan 5, 6. i 7. aprila u bioskopu Doma omladine.

“Dnevno ćemo imati četiri projekcije i procjenjujemo da će ga pogledati oko 1.000 gledalaca”, rekao je Petrović, podsjetivši da je prilikom prošlogodišnjeg prikazivanja filma “Montevideo, Bog te video” bilo rasprodato 12 sala i film je vidjelo oko 1.500 Zvorničana.

Prema njegovim riječima, oprema za prikazivanje “3D” filma biće obezbijeđena u saradnji sa “Oskar filom”.

“Opremu za prikazivanje filma u `3D` tehnologiji zbog cijene nismo mogli sami kupiti, ali smo rješenje pronašli u saradnji sa preduzećem za distribuciju filmova `Oskar filmom`. Oni imaju mobilne projektore i mapirali su Zvornik kao jedan od gradova gdje će imati redovno filmove. Oni će donositi svoju opremu, a nešto će ići i preko naše opreme”, napomenuo je Petrović.

Bioskop u Domu omladine počeo je da radi u junu prošle godine i od tada je prikazano desetak filmova, kao i revije evropskih filmova.

Petrović je naveo da je za tri mjeseca ove godine prikazano petnaestak filmova u okviru revije austrijskog, njemačkog i ruskog filma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments