Prvi put 3D projekcije filmova

0

ZVORNIK – U Zvorniku će ove sedmice prvi put biti prikazan film u „3D“ tehnologiji – „Carstvo velikog Oza“, po knjizi „Čarobnjak iz Oza“, najavio je vršilac dužnosti direktora zvorničkog Doma omladine Dušan Petrović.

On je rekao novinarima da će ovaj film, u saradnji sa „Oskar filmom“ iz Banjaluke, biti prikazan 5, 6. i 7. aprila u bioskopu Doma omladine.

„Dnevno ćemo imati četiri projekcije i procjenjujemo da će ga pogledati oko 1.000 gledalaca“, rekao je Petrović, podsjetivši da je prilikom prošlogodišnjeg prikazivanja filma „Montevideo, Bog te video“ bilo rasprodato 12 sala i film je vidjelo oko 1.500 Zvorničana.

Prema njegovim riječima, oprema za prikazivanje „3D“ filma biće obezbijeđena u saradnji sa „Oskar filom“.

„Opremu za prikazivanje filma u `3D` tehnologiji zbog cijene nismo mogli sami kupiti, ali smo rješenje pronašli u saradnji sa preduzećem za distribuciju filmova `Oskar filmom`. Oni imaju mobilne projektore i mapirali su Zvornik kao jedan od gradova gdje će imati redovno filmove. Oni će donositi svoju opremu, a nešto će ići i preko naše opreme“, napomenuo je Petrović.

Bioskop u Domu omladine počeo je da radi u junu prošle godine i od tada je prikazano desetak filmova, kao i revije evropskih filmova.

Petrović je naveo da je za tri mjeseca ove godine prikazano petnaestak filmova u okviru revije austrijskog, njemačkog i ruskog filma.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare