Prvi primjerak didaktičke igre vrtiću „Patrijarh Pavle“

0
Prvi primjerak didaktičke igre vrtiću

ISTOČNO SARAJEVO – Prvi primjerak didaktičke igre „Jedi zdravo! Bravo, bravo!“, koja je osvojila prvu nagradu na konkursu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, poklonjen je mališanima u Javnoj ustanovi za predškolsko obrazovanje „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu povodom Međunarodnog dana dječije knjige.

Didaktičku igru poklonio je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, a igra sadrži vrtuljak zdravlja, pazl i kartice sa stihovima, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Autori ove didaktičke igre su vaspitač Milena Jović i pedagog Danica Mojić iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine, gdje će uskoro biti održana prva zvanična promocija.

Međunarodni savjet za dječiju knjigu od 1967. godine ustanovio je 2. april, rođendan velikog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena, za Međunarodni dan dječije knjige.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva godinama obilježava ovaj dan u Republici Srpskoj i nastoji da kod najmlađih podstakne ljubav prema knjigama i naviku za čitanje.

Iz Zavoda su naveli da je ovih dana završen i konkurs za najbolju dječiju knjigu „Sovica“ i da se očekuje da žiri završi svoj dio posla i proglasi dobitnika nagrade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments