Prvi posao za osmoro djece poginulih boraca

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović potpisao je danas ugovore sa četiri zvornička poslodavca o zapošljavanju osmoro pripravnika iz kategorije djece poginulih boraca.

Konkurs je raspisala opština Zvornik koja će za pripravnike finansirati 80 odsto neto plate i obavezne doprinose u cijelosti, dok će poslodavac finansirati 20 odsto neto plate i preostale obaveze iz radnog odnosa.

„Konkursom smo predvidjeli zapošljavanje 10 pripravnika visoke stručne spreme iz kategorije djece poginulih borca, a prijavili su se poslodavci za prijem njih osmoro. Ostala su dva nepopunjena mjesta, tako da će lokalna zajednica primiti još dva pripravnika po istom principu“, rekao je Stevanović, te dodao da će za realizaciju ovog projekta biti izdvojeno 98.000 KM iz opštinskog budžeta.

On je na konferenciji za novinare naglasio da će po osnovu danas potpisanih ugovora i po osnovu još jednog konkursa lokalne samouprave biti omogućeno odrađivanje pripravničkog staža za ukupno 15 djece poginulih boraca.

„Osim toga, lokalna samouprava će do kraja godine raspisati konkurs za još 15 kandidata iz kategorije djece poginulih boraca od ukupno 20 koliko ih je sada na evidenciji Biroa“, najavio je Stevanović.

Ugovore su danas potpisali „Zvornik putevi“ za prijem tri pripravnika, „Vitinka“ i „Drina promet“ za prijem po dva i „Enikon gradnja“ za prijem jednog pripravnika.

Vlasnik „Drina prometa“ Sreten Milošević smatra da što više poslodavaca treba da se uključi u ovakve projekte.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Mile Vukadinović istakao je da je značaj projekta veliki, te pozvao privrednike da u što većem broju slijede primjer ova četiri preduzeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare