Prvi Jahorinski planinarski maraton

0

Prvi Jahorinski planinarski maraton biće održan na ovoj planini 28. avgusta, kada će i zvaničnici opštine Pale i grada Istočno Sarajevo svečano otvoriti planinarske staze na Jahorini i Ravnoj planini.
Doček gostiju maratona i učesnika biti upriličen u subotu, 27. avgusta, nakon čega će u 11.30 časova početi trka za juniore dužine tri kilometra. Start glavne trke ukupne dužine 14 kilometara počeće u nedjelju, 28. avgusta u 11.30 časova, najavljeno je iz Planinarskog društva „Javorina“ Pale.

Predsjednik ovog planinarskog društva Mladen Lukić rekao je Srni da planinari već dvije godine rade na uređenju planinarskih staza koje su duge 39 kilometara, i to planinarske, izletničke, turističke i trim staze.

“Očekujem da se na maratonu okupi što veći broj ljubitelja prirode i planinarskih organizacija“, istakao je Lukić.

Za sve učesnike maratona organizovan je ručak u restoranu hotela „Bistrica“ na Jahorini, a nakon proglašenja pobjednika biće svečano zatvoren maraton ispred hotela, uz prigodan zabavni program.

Svi gosti i učesnici manifestacije mogu da rezervišu smještaj u planinarskom kampu na Jahorini, koji je besplatan, zatim u privatnom smještaju u vikend kućama ili u hotelima na Jahorini. Takođe, moguć je smještaj i u planinarskom domu „Stajna“ na Romaniji.

Planinarsko društvo „Javorina“ i Olimpijski centar „Jahorina“, zajedno sa ostalim sponzorima maratona, obezbijedili su simboličan nagradni fond za najuspješnije učesnike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare