Prvenstvo Srpske u džudou okupilo više od 300 takmičara

0

Na Prvenstvu Republike Srpske u džudou za kadete i mlađe pionire, koje je održano danas na Palama, učestvovalo je oko 30 klubova i više od 300 takmičara.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je novinarima da današnje Prvenstvo jedno od najbitnijih sa kojeg će se djeca plasirati na Prvenstvo BiH.

„Imamo sjajne sportiste, džudiste koji nastupaju u Republici Srpskoj, Srbiji, Hrvatskoj i osvajaju zavidne rezultate“, rekao je Pavlović i pohvalio današnju organizaciju.

Pavlović je rekao da će rukovodstvo Saveza sa kolegama iz Federacije BiH raditi da džudo podignu na još viši nivo i pomognu rad klubova.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da paljanski džudisti prijatno iznenade kvalitetnom organizacijom i da se na ovakvim takmičenjima iznjedre najkvalitetniji sportisti.

Trener DŽudo kluba „Romanija“ i tehnički organizator takmičenja Dražen Subotić rekao je da će osvajači medalja za 15 dana nastupati na Prvenstvu BiH u Lukavcu.

Subotić je rekao da je džudo proglašen za jedan od najboljih sportova za razvoj djece od četiri godine.

Sedamnaestogodišnja Lana Lubura iz DŽudo kluba „Famos“ rekla je da ovaj sport trenira 12 godina i ima više od 100 medalja, te da su ovakva takmičenja bitna za mlade i dalje napredovanje.

Pokrovitelj Prvenstva je DŽudo savez Republike Srpske, uz pomoć tehničkog organizatora DŽudo kluba „Romanija“ sa Pala. Prvenstvo je održano u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare