Prve drvene kuće sa Sokoca otpremljene na tržište Turske

0

SOKOLAC – Iz drvoprerađivačkog kruga firme “Hamdo grup” sa Sokoca otpremljene su dvije, od planiranih 36, potpuno opremljene drvene kuće za tržište Turske, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovom preduzeću Petko Vukojičić.

ukojičić je istakao da je isporuka počela juče i da je iz ove firme sa Sokoca otišlo i desetak majstora koji će montirati te objekte u turskom termalnom odmaralištu Hatuša Kazdaglari.

“Do kraja ove godine sa Sokoca će biti otpremljeno 36 dvospratnih drvenih kuća ukupne površine 260 metara kvadratnih, u koje je ugrađena stolarija, podovi i namještaj od drveta”, naveo je Vukojičić.

On je naglasio da je stabilizovana doprema oblovine za potrebe firme “Hamdo grup”, što je osnov za dobro funkcionisanje proizvodnje u ovom preduzeću i izrazio nadu da će to pitanje biti još bolje riješeno u narednim mjesecima.

Prema njegovim riječima, u pogonima ove firme već dvije sedmice radi se u dvije smjene.

Vukojičić je naveo da je primljeno 25 novih radnika i da sada u “Hamdo grup” radi 100 radnika, kako je i predviđeno Ugovorom o zakupu dijela drvoprerađivačkog kruga i proizvodnih pogona u krugu “Nove Romanije” na Sokocu.

Preduzeće drvoprerade “Nova Romanija” sklopilo je ugovor sa katarskim investitorom, vlasnikom firme “Hamdo grup” sredinom 2017. godine o zakupu dijela proizvodnih pogona na Sokocu na rok od 10 godina.

Početkom prošle godine u zakupljenom krugu “Nove Romanije” počela je da radi primarna prerada, a nekoliko mjeseci potom i finalna prerada drveta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments