Prva zarada učeničke zadruge

0

FOČA – Učenička zadruga Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Foče organizovala je večeras prvu prodajnu izložbu svojih radova.
U fiskulturnoj sali škole, učenici su na 17 štandova izložili likovne radove, razne ukrase i suvenire, koje su brojnim posjetiocima prodavali po simboličnim cijenama.

Direktor škole Jelena Čančar kaže da zadruga postoji od ove školske godine i da je objedinila više školskih sekcija.

„Radove su večeras izložili likovna i kreativna sekcija, dvije ekološke – nižih i viših razreda, tu su i radovi sa nastave tehničkog obrazovanja, svoj štand imaju i djeca iz produženog boravka, a posebno su zastupljena sva odjeljenja od prvog do petog razreda“, rekla je Čančareva.

Ona ističe da su djeca oduševljeno prihvatila ideju da prave i prodaju svoje proizvode.

„Određeni procenat od zarade ide djeci, odnosno razredima, i oni će sa svojim roditeljima odlučiti na koji način će to utrošiti, a drugi dio ide na račun učeničke zadruge i, vjerovatno, će se utrošiti za nabavku materijala i u humanitarne svrhe, o čemu će odlučiti Odbor zadruge, koji se sastoji od roditelja, nastavnika i učenika“, pojasnila je Čančareva.

Jedan od posjetilaca izložbe LJiljana Stanković, koja je kupila ukrasnu korpicu, pohvalila je ovu akciju i učeničke radove.

„Posjećenost je velika, učenici su puni pozitivne energije i vidi se da su srećni što mogu pokazati da znaju napraviti prava mala remek djela, a i zbog toga što svoj trud mogu naplatiti“, rekla je Stankovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare