Prva samostalna izložba slika učenice Indire Hasanović

0

ZVORNIK – U holu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka kod Zvornika otvorena je danas samostalna izložba 27 slika učenice devetog razreda ove škole Indire Hasanović.
Hasanovićeva je rekla da priprema ovu izložbu od prošle godine, a da se za slikanje intenzivnije počela zanimati od početka osmog razreda.

„Najviše volim da crtam slike na kojima ima mnogo detalja, najčešće portrete ljudi, izmišljene likove, pejsaže, a nerijetko crtam i svoja osjećanja“, rekla je ona i dodala da planira da upiše školu primijenjenih umjetnosti.

Direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Sanja Kalajdžić rekla je da je ovo prva samostalna izložba učenice Indire Hasanović, koja danas završava deveti razred.

„Indira je vrlo talentovana i nadareno dijete, pa je škola željela da je ispoštuje i da joj omogući ovu izložbu koja će, vjerujem, biti motivacija za njen daljni rad“, rekla je Kalajdžićeva.

Kalajdžićeva je podsjetila da je učenica Indira Hasanović pohađala područnu školu u zvorničkom naselju Križevići, koja je u sastavu matične škole „Desanka Maksimović“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare