Provjerena tehnička ispravnost 25 automobila

0

ZVORNIK – Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske organizovao je danas u Zvorniku tradicionalnu preventivnu akciju provjere tehničke ispravnosti automobila u kojoj je besplatno pregledano 25 automobila.
Predstavnik AMS-a Srpske Predrag Likokur rekao je Srni da AMS, u okviru akcije „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“, na punktu u Zvorniku vrši kontrolu tehničke ispravnosti vozila da bi vozači što bolje pripremili svoje automobile za ljetnu sezonu.

„S obzirom da se u ljetnim mjesecima povećava frekvencija saobraćaja, a samim tim i broj saobraćajnih udesa, nastojimo da što bolje pripremimo vozače za ljetne uslove vožnje, a samim tim i tehničku ispravnost vozila, da bi što bezbjednije učestvovali u saobraćaju“, rekao je Likokur.

Ističući da se u okviru ove akcije vrši kontrola kočionog i upravljačkog sistema, kao i sistema svjetlosnih uređaja, te specijalna provjera tehničke ispravnosti amortizera, Likukor je dodao da se time želi direktno uticati na poboljšanje ispravnosti i kvaliteta vozila, a samim tim i na bezbjednost u vožnji.

On je rekao da je na punktu u Zvorniku odziv dobar, što je potvrda da vozači, osim redovnog tehničkog pregleda, žele da vanredno provjere ispravnost svojih automobila, te podsjetio da su najčešći kvarovi na kočionim sistemima i amortizerima, što može da dovede do gubitka kontrole nad vozilom i izazivanja saobraćajne nezgode.

Likokur je rekao da vozače, nakon tehničkog pregleda, upoznaju o uočenim neispravnostima na vozilu, te ih savjetuju kako da ih najlakše otklone.

Ispravnost automobila obavlja se na pokretnom tehničkom pregledu, u čijem je sastavu i mobilni uređej za ispitivanje ispravnosti amortizera.

Kampanja, koja je počela 15. juna, trajaće do 22. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare