Protesti ukoliko bude ratnih zastava u „Maršu mira“

0

ZVORNIK – Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Zvornik organizovaće proteste i „presjeći“ bošnjačku kolonu „Marš mira“ ukoliko u koloni budu nošene bilo kakve provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod, rekao je danas predsjednik Udruženja Dragislav Mijanović.
Mijanović je pojasnio da pod provokativnim oznakama smatra ratnu zastavu takozvane Armije BiH i ostalih paravojski koje su pod tom zastavom činile zločine nad srpskim narodom, zastave „Islamske države“ i sa arapskim natpisima, oznake sa likom Nasera Orića i slično.

On je na konferenciji za novinare rekao da kroz manifestaciju „Marš mira“, zloupotrebljavajući slobodu izražavanja, bošnjačka strana svake godine u prvi plan ističe obilježja i zastave iz ratnog perioda, što predstavlja čin dubokog vrijeđanja srpskih žrtava iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i srpskog naroda u cijelosti.

Ističući da poštuje pravo svakog naroda da na civilizovan način obilježi značajne datume iz svoje istorije, Mijanović je rekao da ratni vojni invalidi žele da mirnim protestima spriječe pojavu isticanja ratnih zastava koja je usmjerena na bespotrebno izazivanja međunacionalne mržnje.

Mijanović je rekao da će, ukoliko bude potrebno, mirni protesti i okupljanje članova i simpatizera ovog udruženja biti organizovani od 8. do 10. jula, na više lokacija, te dodao da su o svemu obaviješteni Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Stanica javne bezbjednosti Zvornik, kao i policijske stanice u Bratuncu i Srebrenici.

Mijanović je naglasio da protesti ratnih vojnih invalida nisu usmjereni na sprečavanje „Marša mira“, već predstavljaju „glas razuma protiv netolerancije i mržnje na ovim prostorima“.

Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik apeluje i na nadležne organe Republike Srpske da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, spriječe nezakonito isticanje obilježja koja žrtve proteklog rata i srpski narod u cijelosti duboko ponižavaju i vrijeđaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare