Protesti u Podgrabu zbog kombinovanja nastave

0

Roditelji, čija djeca pohađaju Područnu školu u Podgrabu, opština Pale, protive se spajanju u mješovito odjeljenje učenika prvog i četvrtog razreda i ni po cijenu potpune obustave nastave neće odustati od zahtjeva da se odvija u normalnim uslovima – „jedan razred – jedan učitelj“.

Predsjednik Odbora roditelja Dragan Furtula rekao je Srni da će danas u 16.00 časova ispred škole organizovati mirne proteste na kojima će istaći da ne odustaju od zahtjeva.

Furtula je istakao da su im podršku pružili i svi predstavnici političkih partija sa područja Pala koji će im se pridružiti na protestima.

„Na protestu ćemo iznijeti zahtjeve i prijedloge građana mjesnih zajednica Podgrab i Prača da nastava bude vraćena u prethodno stanje, jer je odluka Ministarstva prosvjete i kulture RS neosnovana i dovodi djecu u podređen položaj u odnosu na učenike ostalih razreda“, rekao je Furtula i dodao da roditelji ne pristaju da u mješovitom odjeljenju budu spojeni učenici prvog i četvrtog razreda.

Furtula je rekao da roditelji smatraju da je takva odluka resornog ministarstva protivzakonita, jer Zakon o osnovnom obrazovanju ne predviđa mogućnost kombinovanja nastave prve i druge trijade.

Osnovnu školu u Podgrabu pohađa 120 učenika u devet odjeljenja od prvog do devetog razreda.


(www.palelive.com / Srna / foto: Slaviša Vuković)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare