Prošlogodišnji budžetski prihodi veći od rashoda za 92.438 KM

0
Prošlogodišnji budžetski prihodi veći od rashoda za 92.438 KM

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu, prema kojem su ukupni prihodi i prilivi veći od rashoda za 92.438 KM.
Prema ovom izvještaju, ukupna budžetska sredstva, transferi i primici ostvareni su sa 20.705.424 KM.

Poreski prihodi ostvareni su u iznosu 14.939.372 KM, a neporeski sa 3.181.073 KM, dok su ostalo grantovi, transferi i primici. Rashodi su izvršeni u iznosu 20.612.986 KM.

Skupština grada usvojila je i izvještaj o izvršenju budžeta za prvo tromjesečje 2018. godine prema kojem su prihodi i primici u odnosu na rashode veći za 98.532 KM.

Ukupna budžetska sredstva, prilivi i neiskorištena sredstva po osnovu obveznica iz prethodnih godina za prva tri mjeseca ove godine izvršena su sa 4.528.856 KM, dok su rashodi budžeta i izdaci ostvareni u iznosu 4.430.324 KM.

Na sjednici su jednoglasno usvojene i odluka o završnom računu budžeta grada Zvornika za 2017. godinu, kao i odluka o raspodjeli suficita iskazanog po godišnjem finansijskom izvještaju za 2017. godinu budžeta grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je ostvarenje suficita rezultat racionalne potrošnje i nešto boljih prihoda.

„Očekujemo da bude isto i ove godine, kao što se već vidi u izvršenju budžeta, nemamo nikakvih kašnjenja u isplatama i sve obaveze izvršavamo na vrijeme“, rekao je gradonačelnik.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Prijedlog projekta preventivnog djelovanja lokalne zajednice u sprečavanju nasilnog ekstremizma i terorizma.

Inspektor kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Aleksandar Golubović rekao je da je grad Zvornik prvi u Republici Srpskoj, BiH i okruženju koji je koncipirao ovakav projekat, koji se tiče aktivnosti preventivnog djelovanja na nasilje i ekstremizam koji vodi terorizmu.

„Projekat smo napravili tako da svi akteri lokalne zajednice učestvuju zajedno i doprinose bezbjednosti na lokalnom i višim nivoima“, rekao je Golubović, koji se obratio ispred predlagača projekta – Policijske uprave Zvornik.

Na sjednici je potpredsjednik Skupštine grada Zvornika Bojan Lukić /SDS/razriješen sa ove funkcije na lični zahtjev.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments