Prošle godine ostvaren budžet od 12 miliona KM

0

Skupština opštine Pale danas je usvojila izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2011. godinu koji je ostvaren u iznosu od oko 12 miliona KM, što je za sedam odsto više od plana, rekao je Srni predsjednik Skupštine Miroslav Brčkalo.        

Brčkalo je naglasio da je opština Pale, i pored evidentne krize i duga “Šumarstva“ prema opštini od 225.000 KM, uspjela pozitivno poslovati, što nije slučaj u ostalim opštinama koje se susreću sa velikim problemima.

On je naglasio da budžet čine sa 52 odsto poreski prihodi, 12 odsto neporeski, 25 odsto kreditna sredstva, i ostalo grantovi viših nivoa vlasti i prihodi od prodaje imovine.

Brčkalo je naglasio da su usvojeni i urbanističko-tehnički uslovi i planska dokumentacija za izgradnju mini hidroelektrane na Prači.

„Vrijednost projekta iznosi tri miliona maraka. Ispunjavaće sve ekološke standarde i neće štetiti životnoj sredini“, napomenuo je Brčkalo i dodao da će ovaj projekat opštini donijeti prihode i nova radna mjesta.

Brčkalo je naglasio da je usvojen i izvještaj o radu načelnika opštine i administrativne službe sa 15 glasova za i devet uzdržanih.


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=6SzqRUCKu3Q&feature=player_embedded#!}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare