Proslavljeno preobraženje Gospodnje

0

ROGATICA – Opština Rogatica obilježila je danas krsnu slavu opštine Preobraženje Gospodnje i tim povodom služena je sveta liturgija u crkvi Svete Trojice i položeni vijenci kod spomen kapele poginulim borcima u proteklom ratu.

U spomen kapeli nalaze se 284 fotografije poginulih boraca sa prostora opštine Rogatica.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u zgradi Skupštine opštine.

Načelnik opštine Radomir Jovičić rekao je da je u 10 projekata u ovoj godini na području Rogatice uloženo 1,2 miliona KM.

Riječ je o projektima koji se odnose na gradnju i modernizaciju vodovodne i kanalizacione mreže, te putne infrastrukture, a dio novca otišao je i na investiciono održavanje poslovnih i javnih objekata.

Od početka godine završena je gradnja gradskog kupališta, uređeno je korito rijeke Rakitnice, a započete su i aktivnosti na izradi urbanističkog plana. U planu je izgradnja teniskog igrališta.

Prema riječima Jovičića, prošle godine u razne projekte uloženo je više od šest miliona KM, od čega je 2,5 miliona investirano u 16 kapitalnih projekata.

Jovičić je istakao da je podrška Vlade Republike Srpske od 2,2 miliona KM bila od velike pomoći izvozno orjentiasnim preduzećima, poljoprivredi, održivom povratku i Drvnoj industriji „Sjemeć“.

On je naglasio da je prošlogodišnje ostvarenje budžeta bilo 5,9 miliona KM i stvoren je suficit od 305.000 KM.

Proslavi krsne slave opštine prisustvovali su šef kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Maja Balaban – Lolić, načelnici opština Višegrad Tomislav Popović i Sokoca Dušan Kovačević, narodni poslanici, kao i direktori javnih preduzeća.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare