Proslavljeni Dan i krsna slava opštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Istočna Ilidža proslavila je Dan opštine i krsnu slavu Svetog velikomučenika Georgija – Đurđevdan. U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama jutros je služena Sveta liturgija kojoj je prisustvovalo rukovodstvo opštine Istočna Ilidža.

Čestitajući slavu nakon lomljenja slavskog kolača, načelnik opštine Marinko Božović najavio je da će prioritet biti razvoj infrastrukture u poslovnim zonama s ciljem zapošljavanja ljudi.

„Moramo naći način da se obezbijede povoljni uslovi i ambijent za stvaranje novih radnih mjesta“, istakao je Božović.

On je napomenuo da je u toku usvajanje strateških dokumenata koji predviđaju transformaciju opštine u modernu lokalnu zajednicu sa velikim planovima u pogledu dalje realizacije projekata infrastrukturnog razvoja.

„Imamo namjeru da nastavimo započete projekte izgradnje modernih saobraćajnica, parkinga, igrališta, kao i izgradnje vodovodne i kanalizacione infratstukture u naselju Vojkovići“, dodao je Božović.

Kad je riječ o budžetu opštine koji je planiran na nivou od 5,5 miliona KM, Božović je uvjeren da će morati biti rebalansiran.

„To povećanje budžeta usmjerićemo na razvoj. To je moj prioritet kao načelnika a i partija koje participiraju u vlasti, a uvjeren sam da će partije opozicije učiniti sve da Vlada Republike Srpske i viši nivoi vlasti pomognu razvoju opštine, te da će svi, bez obzira na stranačku pripadnost, raditi u interesu građana“, rekao je Božović.

U okviru obilježavanja Dana i krsne slave pod nazivom „Đurđevdanske svečanosti“ organizvane su brojne aktivnosti koje su počele 29. aprila.

Svečana akademija održana je sinoć i tom prilikom dodijeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama, te proglašeni najbolji sportisti za 2016. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare