Proslava praznika rada na okolnim izletištima

0
Proslava praznika rada na okolnim izletištima

ZVORNIK – Većina Zvorničana prvomajske praznika provodi na izletištima na području grada, posebno na Gradskoj plaži i srednjovjekovnoj tvrđavi Đurđev grad.

Za mnoge Zvorničane svakako su nezaobilazna obližnja izletišta u Srbiji, kao što su Banja Koviljača, Gučevo, Vukov Tršić, Soko Grad, manastir Tronoša kod Loznice, u čijoj se blizini nalazi česma „Devet Jugovića“.

Za jedan broj građana, posebno one koji vole tišinu i planinski turizam, Šekovići sa platoom Bišina i uzvišenjem Kaštelj, te izletištem Lovnica, pogodna su mjesta za dvodnevni prvomajski boravak.

Da bi se upotpunila prvomajska slika, Zvoričani tradicionalno izlaze na šetalište pored Drine, vole i odmor uz rijeku pecajući ribu, dok najmlađe čeka zabava na voziću i ringišpilu.

Jedan broj Zvorničana ostaje tradicionalno kod kuća, dok drugi odlaze u okolna rodna sela da urede svoje ranije zasijane bašte.

Sve gradske mesnice jutros su na svojim pultovima sa pripremljenim raznim vrstama mesa i mesnim prerađevinama dočekale kupce, kojima je samo prostalo da uzmu ono što im odgovara za planirani prvomajski izlet.

Iz Sindikata grada Zvornika novinarima je rečeno da ova radnička organizacija nije organizovala zajednička prvomajska druženja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare