Proslava krsne slave opštine

0
Proslava krsne slave opštine Sokolac

SOKOLAC – U Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, povodom krsne slave ove opštine Ilindana, služena je sveta liturgija, a položeni su i vijenci ispred spomen-obilježja na kome je upisano oko 1.000 imena poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa prostoru sarajevsko-romanijske regije.

Nakon svete liturgije sinoć je litija sa barjacima i ikonama na čelu obišla oko hrama i prošla Ulicom cara Lazara do spomen-obilježja ispred koga su vijence položile zajednička delegacija opštine i sokolačke Boračke organizacije, kao i Policijske stanice.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da su na području ove opštine revitalizovana sva komunalna preduzeća, kao i preduzeća koja su bila u stečaju, od „Unisa“, Farme muznih krava, Centra za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, „Fatesa“, stare toplane, pekare, Zadružnog doma u Bjelosavljevićima.

On je istakao da je dosta urađeno i na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

Bjelica je rekao da je povećana bezbjednost na opštini, uveden je video nadzor, svjetlosna signalizacija u saobraćaju, a poboljšano je i vodosnabdijevanje na području ove opštine.

Prema njegovim riječima, opštini je povjerena organizacija Međuopštinskih omladinskih sportskih igara za 2019. godinu, te će se raditi na izgradnji smještajnih kapaciteta i drugim objektima.

Za najboljeg sportistu ove opštine za prošlu godinu proglašena je atletičarka Mladena Petrušić.

Proglašeno je i 10 najboljih sportista, kao i 10 najperspektivnijih mladih sportista ove opštine za prošlu godinu, kojima su uručena prigodna priznanja.

Najbolji klub je Košarkaški klub „Glasinac“, a najbolji trener Miodrag Borovčanin iz Karate kluba „Glasinac“.

U Crkvi Svetog proroka Ilije biće služena sveta liturgija, a danas će biti dodijeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima povelja, zlatna plaketa, srebrena plaketa i zlatna značka u Parohijskom domu u porti hrama.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare