Proslava krsne slave Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Palama

2

Srpska pravoslavna crkvena opština paljanska poziva vjerni narod na proslavu krsne slave Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Palama.

Ove godine proslavu krsne slave hrama će uveličati prisustvo našeg Visokopreosvećenog Mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma koji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenomonaha i sveštenika Mitropolije dabrobosanske.

Program proslave će početi u srijedu 25. jula kada će biti održano praznično večernje bogosluženje sa petohljebnicom u 19.00 časova.

U četvrtak 26. jula će biti priređen doček Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog, gospodina Hrizostoma u 8.30 časova ispred hrama.

Sveta arhijerejska liturgija će početi u 9.00 časova, a nakon Svete liturgije biće organizovano posluženje za sve prisutne na platou ispred hrama.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Da li cemo uspeti zavrsiti hram? Hram se nalazi u centru grada i sramota je da stoji ovako kako stoji. Pogledajte samo ta ulazna vrata, pravo ruglo. Ajmo
Srbi, ne busajte se u grudi nego zavrsite hram

Radujemo se ovom duhovnom ispunjenju i događaju vrijednom svake pohvale i divljenja. Krsnoj slavi će sigurno prisustvovati veliki broj vjernika i naš veličanstveni Hram će u te dane posebno oživjeti.

Šteta je samo što lokalna zajednica već godinama drži onaj zapušten lokalitet neposredno ispod Hrama i što to kvari izgled i utisak centralnog dijela Pala. Ako ništa drugo, trebalo bi postaviti neke panoe,…kako bi se onaj neuređen prostor zaklonio.