Prosječna građevinska cijena po metru kvadratnom 896 KM

0
Prosječna građevinska cijena po metru kvadratnom 896 KM

ZVORNIK – Skupština grada Zvornik usvojila je danas odluku o prosječnoj građevinskoj cijeni korisne površine stambenog i poslovnog prostora iz prošle godine od 896 KM po metru kvadratnom, koja će služiti kao osnovica za izračunavanje visine rente u ovoj godini.
Na sjednici je donesena i odluka o utvrđivanju naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za ovu godinu.

Ovom odlukom utvrđuje se visina naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta po metru kvadratnom korisne površine objekata, koju su investitori koji grade objekte na gradskom građevinskom zemljištu dužni da plate.

Odbornici su usvojili i Plan utroška sredstava od koncesionih naknada za ovu godinu.

U budžetu grada Zvornik planiran je iznos od koncesionih naknada za ovu godinu u iznosu od 100.000 KM, a planom je utvrđeno da će se od ovih sredstava 70.000 KM utrošiti na rekonstrukciju infrastrukture u mjesnim zajednicama, te 30.000 KM za zaštitu životne sredine.

Gradska Skupština usvojila je finansijske i izvještaje o radu za prošlu godinu ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik – Dom zdravlja, Rekreaciono sportski centar „Zvornik“, Dječiji vrtić „Naša radost“, Narodna biblioteka i muzejska zbirka, Centar za socijalni rad, Dom omladine, Turistička organizacija i Dom za starija lica iz Kiseljaka.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je primjetan napredak u poslovanju lokalnih ustanova u odnosu na prethodne godine.

„Ovo ne znači da se mogu opustiti, već da treba da nastave da rade i još bolje funkcionišu“, naveo je Ivanović i dodao da će Gradska uprava i ubuduće podržavati njihov rad.

Odbornici su donijeli i odluku o pristupanju izmjeni dijela regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornik i dijela industrijske zone Birač-Karakaj, kao i odluku o uslovima i kriterijumima za finansiranje nosilaca razvoja sporta grada Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare