Propust Mostarske policije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Fudbalskog kluba /FK/ “Slavija” Zdravko Šavija rekao je Srni da će pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo ispitati navijače ovog kluba koji su napadnuti u Mostaru po povratku sa utakmice sa FK “Gošk” iz Gabele.

Šavija smatra da su pripadnici MUP-a Hervegovačko-neretvanskog kantona trebali da uzmu izjave od navijača i urade uviđaj, a ne da to zahtijevaju od CJB-a Istočno Sarajevo.

“Uviđaj je urađen tek juče popodne na našu intervenciju”, istakao je Šavija i dodao da je policija u Mostaru u ovom slučaju napravila propust.

Šavija je naglasio da se zna ko je 16. septembra popriječio vozila na putu kombiju u kojem se nalazilo devet navijača FK “Slavije” i da je poslije toga izbila tuča jer su se navijači branili.

“Istina će izaći na vidjelo i neumjesne su izjave da smo sami sebi zapalili kombi”, naglasio je Šavija.

On je dodao da je sada na MUP-u Hervegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi ko je to i zašto uradio, te da se protiv počinioca preduzmu zakonom predviđene mjere.

Načelnik kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak rekao je juče da će kantonalni MUP uputiti zahtjev policiji u Istočnom Sarajevu da ponovo budu saslušani navijači FK “Slavija”, koji su napadnuti sjeverno od Mostara.

Bošnjak je rekao da navijači iz Istočnog Sarajeva nisu dali nikakav doprinos istrazi. “Nas zanima da utvrdimo istinu, jer je riječ o ozbiljnom incidentu. Navodno su bila tri automobila napadača, a navijači su u odbrani jednom razbili šofešajbnu”, rekao je Bošnjak.

Rukovodstvo FK “Slavija” juče je najoštrije osudilo napad i praktično pokušaj ubistva njihovih navijača i smatraju da je to organizovan zločinački akt, a samo pukom srećom devet mladih ljudi je izbjeglo linč.

Kombi u kojem su bili navijači FK “Slavija” napadnut je uveče 16. septembra na dijelu magistralnog puta između mjesta Salakovac i Bijela, a kretao se u pravcu Sarajeva.

Napadači su presreli vozilo, razbili zadnje vjetrobransko staklo i u kombi ubacili dvije baklje. Nakon toga, pobjegli su prema sjeveru u smjeru Jablanice, dok je kombi u potpunosti izgorio.

U napadu je povrijeđen vozač kombija, koji je prebačen u kliničku bolnicu Mostar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments