Promovisano 29 diplomiranih inženjera i tri mastera mašinstva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održana svečana akademija povodom 28 godina rada u okviru ovog univerziteta i 63 godine tradicije visokoškolskog obrazovanja u području mašinske struke, na kojoj su uručene diplome za 29 diplomiranih inženjera i tri mastera mašinstva koji su zvanje stekli u protekloj godini.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milija Kraišnik izjavio je novinarima da se danas navršava 28 godina kako je ovaj fakultet upisan u sudski registar, tada Srpskog, a sada Istočnog Sarajeva.

Kraišnik je istakao da je do sada na Mašinskom fakultetu diplomirao 371 student na prvom ciklusu, 37 studenata je završilo drugi ciklus, uključujući i 16 kandidata koji su odbranili magistarske teze, a odbranjeno je i 17 doktorskih disertacija.

„Mašinski fakultet je tokom ovih 28 godina imao vrlo dinamičan razvoj i praktično ni od čega izrastao u vrlo respektabilnu visokoškolsku ustanovu. Studenti rado ovdje dolaze, upisuju ovaj fakultet, svjesni da će steći znanje, vještine i druge kompetencije koje mogu da odgovore izazovima mašinske struke“, rekao je Kraišnik.

On je dodao da ljudi koji su završili Mašinski fakultet na bilo kojem ciklusu studija sada daju ekstremno visok napor u razvoju društva.

Kraišnik je dodao da će u septembru Univerzitet u Istočnom Sarajevu svečanom akademijom i drugim prigodnim događajima obilježiti 30 godina uspješnog rada, te da se ovakve i niz drugih svečanosti koje organizuju ostale članice Univerziteta realizuju u susret tom jubileju.

On je izrazio zadovoljstvo što je akademija održana u okolnostima koje ne sprečavaju i ne postavljaju barijere u smislu epidemioloških mjera, jer je važno da su mogli da ugoste zvanice i da diplomcima dodijele diplome onako kako to i zaslužuju.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vladimir Vladičić istakao je da je Univerzitet ponosan na Mašinski fakultet i na rezultate koje ostvaruje i u naučnim i nastavničkim dostignućima.

„Naučna dostignuća nastavnika Mašinskog fakulteta značajno doprinose da se Univerzitet pozicionira kao prvi po mnogim međunarodnim listama u smislu naučne produktivnosti. Želim da iskoristim priliku da pozovem buduće studente da studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, jer sam siguran da će znanje koje ovdje steknu biti dovoljno da razviju profesionalnu karijeru u punom obimu“, rekao je Vladičić.

U okviru svečanosti uručena su priznanja najboljim studentima, profesorima i asistentima za izuzetne rezultate u naučnoistraživačkoj djelatnosti, te radnicima za dugogodišnji predan rad na Mašinskom fakultetu.

Posebna priznanja uručena su predstavnicima privrednih subjekata koji su dali značajan doprinos u radu i afirmaciji Fakulteta i kroz niz aktivnosti omogućili dodatno usavršavanje studenata i povećanje njihovih kompetencija i vještina sa praktičnog aspekta.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare