Promovisani magistri i diplomirani inženjeri

0

ZVORNIK – Na Tehnološkom Fakultetu u Zvorniku danas je promovisano 17 diplomiranih inženjera tehnologije i prehrambenog inženjerstva, šest magistara koji su završili po starom programu i jedan student koji je završio master studij po Bolonjskom programu.

Na svečanosti je nagrađeno 11 najboljih studenata, čiji je prosjek ocjena iznad osam.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković rekao je da ova institucija planira uspostavljanje tri jaka istraživačka centra od kojih bi za hemijsku i prehrambenu tehnologiju bio u Zvorniku.

Drugi bi se, kaže Novaković, odnosio na biomedicinske nauke i bio bi u Foči, dok bi istraživački centar za sve vrste i oblike saobraćaja bio u Doboju.

“Mi danas imamo najsavremeniju opremu na svim fakultetima, počev od kompjutera pa do istraživačke opreme”, istakao je Novaković, podsjetivši da je ove godine u opremu fakulteta u okviru Univerziteta uloženo 7.000.000 evra kreditnih sredstava.

Ta oprema uglavnom je namijenjena za poboljšanje odvijanja nastavnog procesa, ali značajan dio, dodaje Novaković, istovremeno je moguće koristiti i za istraživanje.

Dekan Tehnološkog fakulteta Miladin Gligorić rekao je da su ove diplome kruna dužeg napornog dana, podsjetivši da ranije svršeni studenti sa ovog Fakulteta zauzimaju značajne pozicije u privredi.

Gligorić je naveo da su ove godine, zahvaljujući Univerzitetu, Vladi i resornim ministarstvima, opremljene laboratorije u Tehnološkom fakultetu u Zvorniku u vrijednosti 630.000 evra, odnosno dobijenih kreditnih sredstava.

On je najavio nabavku dodatne opreme u vrijednosti dva miliona evra.

Tehnološki fakultet u Zvorniku postoji 19 godina i na njemu studira 320 studenata od kojih je ove godine upisano 70.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments