Promovisani diplomci i magistri

0

FOČA – Primanjem diploma i polaganjem Hipokratove zakletve, 96 diplomaca Medicinskog fakulteta iz Foče danas je svečano stupilo u ljekarsku profesiju, a ujedno je promovisano i sedam magistara medicinskih nauka.

Na ceremoniji u Gradskom pozorištu, diplome je dobilo 37 doktora medicine, 43 doktora stomatologije i 16 diplomiranih medicinara zdravstvene njege, koji su studije završili u posljednjih godinu dana.

Dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić poručio je mladim ljekarima da su izabrali posebno zanimanje, koje egzaktno spaja nauku i humanost.

„Biti zdravstveni radnik je velika odgovornost, jer je u malo kojoj profesiji život čovjeka u tolikoj mjeri u rukama drugih, kao u ljekarskoj. Nikada ne smijete zaboraviti riječi zakletve u kojima je sadržana cijela mudrost i zadatak ovog poziva“, istakao je Kulić.

On je diplomcima rekao da će Medicinski fakultet za njih uvijek ostati otvoren za specijalizaciju i doktorske studije, dodavši da su neki od njih već zaposleni na ovom fakultetu.

Najbolji diplomac Miodrag Kovačević iz Rogatice, koji je odsjek medicine završio sa prosjekom 9,45, diplomu je dobio dan uoči stupanja na posao u Univerziteskoj bolnici u Foči.

„I taj problem je riješen, bio sam šest mjeseci na birou rada. Imam planove da upišem postdiplomske studije i očekujem da ću biti bar približno uspješan kao dok sam bio student“, rekao je Kovačević.

Na svečanosti u Gradskom pozorištu dodijeljene su i nagrade najboljim studentima sva četiri odsjeka – Miladi Simeunović sa medicine, Bojani Mariž sa stomatologije, Marijeti Dumčić sa odsjeka specijalna edukacija i rehabilitacija, te Radu Đeviću sa odsjeka zdravstvena njega.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments