Промовисана књига „Загледана у стијену“ Неде Гудељ – о духовном сазријевању

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – У Матичној библиотеци Источно Сарајево вечерас је прмовисана књига „Загледана у стијену“ аутора Неде Гудељ – о животу игуманије манастира Дужи мати Теодоре, али и животу аутора, њеном духовном рађању, узрастању и сазријевању уз игуманију.

Гудељева је рекла да је њена прва намјера била да напише биографију игуманије, те да је пишући схватила да описује и неке своје успоне и падове, те своје духовно сазријевање, поред мати Теодоре.

Према њеним ријечима, роман се састоји из три дијела, а први дио говори о сусрету аутора са игуманијом, од 1979. године до 1991. године, односно о неком личном разапињању у том периоду.

„Други дио говори о мом непланираном одласку у Шпанију и непланираном останку у овој земљи, неким мојим доласцима и опет мом разапињању када губим своје најближе и када почиње нека моја сумња у Божије постојање“, истакла је Гудељева и додала да трећи дио говори о повратку из Шпаније 2001. године, када доживљава коначни преображај.

Библиотекар Слађана Братић рекла је да Гудељева пише о Херцеговини, људима, те духовности.

„Различити су наши путеви до стицања духовности и при томе тражимо различите и менторе и духовнике, као и начине, како би нашли своју везу са Богом и са собом, а Неда је то нашла кроз мати Теодору, кроз манастир Дужи“, нагласила је Братићева.

Према њеним ријечима, овај роман је не само прича о игуманији Теодори и аутору, већ и о манастиру и о Херцеговини.

„Велико нам је задовољство што можемо и на овај начин да приближимо једну причу нашим суграђанима у Источном Сарајеву, али и да се упознамо о нечем новом, о животу у Херцеговини прије, за вријеме и након рата, кроз једну истинску, топлу и људску причу“, истакла је Братићева.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare