Promovisana knjiga za djecu „Pogodi ko sam“

0
Promovisana knjiga za djecu

ISTOČNO SARAJEVO – Knjiga za djecu „Pogodi ko sam“, autora Rajka Tanasijevića, promovisana je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u okviru pratećeg programa 22. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame.

Predstavljajući zbirku pjesama za djecu „Pogodi ko sam“, izdavača „Unireks“ iz Podgorice i Beograda, Tanasijević je rekao da su recenzenti knjige Matija Bećković, Pero Zubac, Blagoje Baković, Milica Bakrač i Ranko Pavlović.

„Riječ je o zagonetkama. Naslov knjige `Pogodi ko sam` ukazuje da djeca treba da pogode o kojoj je životinji riječ i da na ostavljene crtice napišu njeno ime. Ovo je moja prva knjiga za djecu i, Bože zdravlja, biće i nastavak“, istakao je Tanasijević.

On je dodao da je knjiga zagonetki „Pogodi ko sam“ nastajala tri godine, ističući da je i te kako teško pisati za djecu, jer pisana riječ nosi mnogo više odgovornosti od izgovorene.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković zahvalio je Tanasijeviću za učešće u pratećem programu Međunarodnog festivla malih scena i monodrame.

Janković je zahvalio Predškolskoj ustanovi „Patrijarh Pavle“ Istočno Sarajevo i Muzičko-obrazovnom sistemu „Bejzik škola“, koji su pomogli promociju knjige.

Tanasijević je do sada objavio više od 10 stručno-naučnih radova iz oblasti mašinstva, član je više udruženja koji promovišu književnost, kulturu i umjetnost, kao i sekretar Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“, Gradski odbor Trebinje.

Objavljivao je pjesme u različitim zbornicima i časopisima namijenjenim dječijem uzrastu, poput „Nevena“, „Ježurka“, „Viteza“, „Slova na struju“, i učesnik je dječijeg festivala „Vitezovo proljeće“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare