Promovisana knjiga „Zloupotrebe opojnih droga“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras promovisana naučno-stručna publikacija pod nazivom „Zloupotrebe opojnih droga“, koju je napisao magistar politologije iz ovog grada Dražan Erkić, a izdala zvornička „Eurografika“.

Profesor Miloš Marković sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i profesor Darko Marinković sa Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu naveli su u recenziji da ovaj rad predstavlja teorijsko-stručnu publikaciju iz oblasti kriminalističko-bezbjednosnih nauka i da ga odlikuje „metodološka utemeljenost, valjana koncepcijska struktura i solidna teorijska zasnovanost“.

Dekan Pravnog fakulteta iz Istočnog Sarajeva Milan Tomić rekao je da je knjigom „Zloupotreba opojnih droga“ ispunjena velika praznina u ovoj oblasti.

„Knjiga predstavlja dobar osnov da se u borbu protiv droge uključe svi građani i onima koji pročitaju, ako ne cijelu knjigu, a ono bar puteve droge kroz BiH na tim evropskim raskrsnicama, biće dovoljno da izvuku zaključak da im je obaveza da sačuvaju svoju djecu“, dodao je Tomić.

Autor knjige naveo je da ona govori o opojnim drogama, njihovoj štetnosti, te o sprezi droge sa organizovanim narko-kriminalom koji itekako urušava pore cijelog društva, perspektive Republike Srpske i BiH.

„Knjiga je edukativnog karaktera i može poslužiti svima, kako djeci, tako i ostalim starosnim grupama“, napomenuo je Erkić.

On je dodao da statistički pokazatelji sve više ukazuju na porast zloupotrebe opojnih droga na teritoriji BiH, kao i da se „društvo blago odnosi prema ovom problemu“.

„Opojne droge se doživljavaju kao neka vrsta svakodnevice, a ono što je potrebno jeste jača i konkretnija reakcija cjelokupnog društva, jer je droga u BiH ušla na velika vrata i BiH nije više samo tranzitno područje, nego sve više droga u BiH boravi“, upozorio je Erkić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare