Promovisana knjiga „Tihi šapat čežnje“

0

ZVORNIK – U Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi „Petar Kočić“ u Zvorniku večeras je promovisana knjiga „Tihi šapat čežnje“ autora Dubravke Živković Ostojić iz Bijeljine koja u ovom djelu govori o životu u tišini.

Ostojićeva je predsjednik Udruženja gluvih i nagluvih lica u Bijeljini i jedini je, kako je rekla, pjesnik u BiH koji je potpuno gluv i koji uvijek piše o tišini, odnosno o tome kako je živjeti u tišini.

Ona je rekla da je pisanje počela kada je išla u Srednju bibliotekarsku školu u Beogradu gdje je u školskom časopisu objavljivala pjesme.

„Kasnije sam nastavila povremeno da pišem i nastale su moje tri zbirke pjesama. Glavna karakteristika moje poezije je život u svijetu tišine, kako je gluvom čovjeku u odrastanju, zaljubljivanju, porodici, u sredini sa ostalim čujučim ljudima“, navela je Ostojićeva.

U predgovoru knjige, profesor LJubomir Savić napisao je da je knjiga mala po obimu, ali sa prefinjenom selekcijom pjesama.

„To su duboki ljudski topli stihovi, izrazi treptaja duše u momentu stvaranja i inspiracije, koji se kreću od sentimentalnih trenutnih osjećanja, do ljubavi prema rodnoj Semberiji. Dijapazon vrlo širok sa brojnim nijansama prefinjenog duha“, dodao je Savić.

Promociju knjige „Tihi šapat čežnje“ organizovao je Savez gluvih i nagluvih Republike Srpske i Gimnazija i srednja stručna škola „Petar Kočić“ iz Zvornika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare