Promovisana knjiga aforizama Zorana Simića Zoksa

0

FOČA – U Foči je promovisana četvrta knjiga aforizama Zorana Simića Zoksa koja nosi naziv „Knjiga razbibriga“.
Direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović rekao je na promociji da su Simićevi aforizmi, za koje je u više navrata nagrađivan, zastupljeni u desetak zbornika, te u antologiji aforizama Jasmine Bukve, kao i da su objavljivani u „Večernjim novostima“.

Simić je naglasio da je aforizam dribling duha na malom prostoru, te da inspiraciju nalazi u svakodnevnim društvenim pojavama.

„Ako potraje globalna kriza, aforizama neće faliti“, rekao je Simić.

On je dodao da se aforizmi, nažalost, ne izučavaju na fakultetima, te da bi mu bilo drago da ljudi više prate tu formu izražavanja.

Šaljivim i kritičkim sagledavanjem stvarnosti, te satirom koja ponekad prelazi u sarkazam, Simić komentariše – „Nekada se po garderobu išlo u Trst, danas u Crveni krst“, „Od kolijevke pa do groba, najljepše je vanbračno doba“, „E, kad bi se banke ugledale na Crkvu da oproste dužnicima svojim“ i drugi.

Kao gost, na promociji je nastupio i pjesnik iz Foče Drago Vladičić, koji je kazivao svoje stihove, a njegove pjesme je recitovala i učenica Srednjoškolskog centra Kristina Aćimović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare