Promovisana audio knjiga poema „Udari mora“ Dare Sekulić

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je promovisana audio knjiga poema „Udari mora“ Dare Sekulić u izdanju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i produkciji Forum teatra Istočno Sarajevo.
„Čitavog života sam, na neki način, sarađivala sa slijepim jer živim sa jednim okom čitav život i liječila se po klinikama i odmaralištima. U osnovi ova audio knjiga je djelo direktora Želimira Radinovića koji vodi Specijalnu biblioteku u Banjaluci koja izdaje književnost za slijepa i slabovida lica“, rekla je Sekulićeva.

Ona je zahvalila Radinoviću zbog činjenice da je poema „Udari mora“ postala dio ove biblioteke što će omogućiti i slijepim i slabovidim licima da uživaju u zvučnom doživljaju poezije, te direktoru Forum teatra Vitomiru Mitriću koji je organizator večerašnje promocije ovog audio izdanja.

Narator poeme Aleksandra Mitić Štifanić izrazila je zadovoljstvo što u ovakvom izdanju ima čast da govori stihove Dare Sekulić.

„Riječ je o prvom izdanju poezije Dare Sekulić kao audio knjige. Bilo je čarobno raditi i stvarati jednu vrstu nadograđene audio knjige jer su uključeni i muzika i zvučni efekti. Korisnici ove audi knjige neće, dakle, samo uživati u izgovorenim stihovima već i imati doživljaj atmosfere koju nosi poezija Dare Sekulić“, rekla je Štifanićeva.

Radinović je rekao da će nakon promocije uslijediti i distribucija ove audio knjige po udruženjima i organizacijama slijepih i slabovidih.

„Za početak ćemo omogućiti da ova knjiga u ovakvom formatu bude dostupna svim koji žele da je čuju. Sama knjiga je urađena na neobičan način kada je riječ o ovoj vrsti izdavačke djelatnosti jer u pozadini ima muziku. Iako slijepi ljudi ne vole da čuju šumove, usudio bih se reći da je ovo izvanredno ostvarenje“, rekao je Radinović.

On je zahvalio Forum teatru Istočno Sarajevo i Aleksandri Mitić Štifanić, koja je pročitala djelo tako da u njemu neće uživati samo slijepa lica.

„Za Specijalnu biblioteku za slijepa i slabovida lica 2016. godina je jubilarana jer obilježava 10 godina postojanja. Poželjeli smo da to učinimo u 10 različitih gradova i u saradnji sa pozorištima, matičnim i Narodnom bibliotekom, nevladinim organizacijama da iznesemo po jedan kulturni događaj koji će za cilj imati promociju života i književnosti“, dodao je Radinović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare