Promovisana 13. generacija diplomaca Filozofskog fakulteta

0

Juče je u prostorijama Kulturnog centra Pale, održana promocija 13. generacije studenata i magistara nauka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Naučni skup Nauka i tradicija 18 – 19. V 2012.

Povodom svečanosti obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta, danas je promovisana 13. generacija diplomaca i magistara nauka Filozofskog fakulteta. Promovisano je 119 diplomaca i 11 magistara nauka.

Magistar psihologije i asistent Filozofskog fakulteta na Katedri za psihologiju Bojana Popadić izjavila je da je čast i obaveza biti dio akademske zajednice, a naročito Filozofskog fakulteta.

„Potrebno je da mnogo uložite sebe i svojim ponašanjem i radom dokažete ko zaista jeste i koliko vrijedite. Tek u radu sa studentima pokažete koliko znate i koliko se vrijedilo truditi.“

Na Filozofskom fakultetu trenutno studira 2468 studenata. Do sada je diplomiralo 1906 studenata, te odbranjen 151 magistarski i 85 doktorski rad. Nastava na Fakultetu se organizuje na 18 studijskih programa na prvom i 7 na drugom ciklusu studija.

Dekan Fakulteta prof. dr Milanka Babić najavila je da bi Fakultet uskoro mogao da počne sa nastavnim procesom na trećem ciklusu studija čime bi postao jedan od rijetkih fakulteta u RS koji nastavu sprovodi na sva tri ciklusa studija.

„Podnijeli smo svu potrebnu dokumentaciju koju je potvrdio Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Trenutno čekamo odgovor resornog Ministarstva u vezi našeg zahtjeva za sprovodjenje trećeg ciklusa studija“, izjavila je prof Babić.

Promociji diploma prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici gradske i lokalne vlasti, kao i zaposlenici Fakulteta.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=mBwC87gaV-0&feature=g-all-u}

(www.palelive.com / ues.rs.ba) / video: RTVIS

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare