Promovisan vodič kroz ponudu ugostiteljskih usluga

0

ISTOČNO SARAJEVO – U organizaciji opštine Istočno Novo Sarajevo, večeras je u restoranu „Filipovo ognjište“ promovisano štampano i elektronsko izdanje Vodiča kroz ponudu ugostiteljskih usluga na području ove opštine, čiju realizaciju je sa 4.500 KM pomoglo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić zahvalio je Ministarstvu za pomoć u realizaciji ovog projekta koji je imao za cilj da se promoviše ugostiteljska i gastro ponuda ove lokalne zajednice.

„Kroz ovaj projekat urađena je veb prezentacija i stranica www.ugostiteljstvoins.rs.ba koju će administrirati opština, odnosno njena Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Stranica je zamišljena kao elektronski prozor u svijet svih ugostiteljskih objekata na području ove lokalne zajednice“, rekao je Ćosić.

On je dodao da su se ugostitelji rado odazvali da im objekti budu zastupljeni u ovom katalogu koji sadrži informacije o svim restoranima, kafićima, disko- klubovima, barovima, svadbenim salonima, motelima i hotelima na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ćosić je napomenuo da je ostalo prostora i za nadogradnju ovog projekta, izrazivši nadu da bi se iduće godine mogao povećati tiraž kataloga i omogućiti korisnicima da sami svoje ponude iznose na veb stranicu.

„Ovaj projekat smo proveli samostalno, iako je saradnja sa Turističkom organizacijom trada Istočno Sarajevo korektna. Siguran sam da će projekat postati i dio njihove promocije svega pozitivnog za turizam Istočnog Sarajeva“, napomenuo je Ćosić.

Opština Istočno Novo Sarajevo aplicirala je Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske za 35.000 KM u namjeri da organizuje sajam turizma, ali za to nije bilo sredstava zbog čega je odlučeno da se pristupi izradi ovog kataloga koji sadrži ponudu više od 40 ugostiteljskih objekata sa područja ove lokalne zajednice, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i
društvene djelatnosti ove opštine Igor Đokanović.

Novka Šuko, menadžer restorana „Filipovo ognjište“ u kojem su se večeras okupili ugostitelji Istočnog Novog Sarajeva, izrazila je zadovoljstvo što je rukovodstvo ove lokalne zajednice prepoznalo potrebu ugostitelja da na internet stranici opštine imaju svoj kutak u kojem mogu pokazati kojim kapacitetima raspolažu.

„Nadam se da će nam ovaj katalog pomoći da privučemo više klijenata što će, istovremeno, biti korisno za opštinu jer bi to uslovilo otvaranje novih radnih mjesta“, rekla je Šuko.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare